אוכל


סלט ברוקולי
זו מנה יפה ומזינה, עשירה בטעמים, קרנצ'ית, שיכולה לשמש כמנה ראשונה או כלווי למנה עיקרית. מתאימה מאד לצמחונים. עשירה בברזל ובויטמינים. הג'ינג'ר המוצע כאופציה מוסיף לה מעט חריפות עדינה. מי שאוהב את המנה שלו יותר פיקנטית יכול להקפיץ גם מעט פילפל צ'ילי טחון עם / במקום הג'ינג'ר. מנה מצויינת הנשמרת היטב בקרור ויכולה לשמש גם לפיקניקים.
15/07/2010
 
לכתבה המלאה. . . 

נתחי סלמון בסלט של ירקות ופירות אקזוטיים
נתחי סלמון בסלט של ירקות ופירות אקזוטיים. דרך הכנה: מניחים את פרוסות הדג במגש. בקערה מערבבים את השמן, רוטב הסויה, הסוכר, רוטב ווסטרשיר, השום, הג'ינג'ר ופפריקה חריפה לפי הטעם, יוצקים על פרוסות הדג , מניחים במקרר לספיגת טעמים ל-4 שעות.
14/05/2010
 
לכתבה המלאה. . . 

סלט תרד ועגבניות
התרד (תרד עלים, לא מנגולד) ידוע בערכיו התזונתיים (ולו רק בזכות פופאי...). מכינים ממנו פשטידות, קישים, סלטים מבושלים, חולטים אותו, ממלאים בו בורקס ועוד.
09/04/2010
 
לכתבה המלאה. . . 

עוף סיני עם ירקות
מחממים בווק את שמן הירקות ומקפיצים את קוביות העוף. את הטגון בווק עושים על אש חזקה.בדרך כלל הלהבה האמצעית בכיריים במלוא עוצמת הגז. מוסיפים כפית רוטב סויה, וממשיכים להקפיץ עד הלבנה (5-7 דקות. מוציאים את העוף לצלחת.
04/03/2010
 
לכתבה המלאה. . . 

בקר בפטריות ובצל ירוק
מנה בשרית נפלאה מסינטה או שייטל המכילה יין, פטריות ורוזמרין ומעוטרת בבצל ירוק. משלבת טיגון ובישול. מצויינת להגשה עם אורז או פסטה. מנה מושקעת ומרשימה, אידיאלית לחורף בלווי יין אדום.
22/02/2010
 
לכתבה המלאה. . . 

פירות יבשים
פירות יבשים כבר המון שנים נמצאים על צלחת המין האנושי. באזורים קרים בעולם מצאו בייבוש הפירות דרך מצוינת לשמירה על הפרי. גם עמים נבטים,נודדים היו משתמשים בפירות בישים כדי לצלוח מסעות ארוכים. בעבר פשוט היו משאירים את הפירות בשמש ונותנים להם להתייבש וכך גם שמרו על ערכם התזונתי.
07/02/2010
 
לכתבה המלאה. . . 

צלי בקר בבירה שחורה ובצלצלי פנינה
בימי החורף הקרים, כשכולם מתחבאים מתחת לשמיכות, אין טוב יותר מלחמם את הלב והבטן בצלי בקר עסיסי שמתבשל בנעימים ברוטב של בצלצלי פנינה ובירה שחורה.
19/01/2010
 
לכתבה המלאה. . . 

קדרת ארטישוק ירושלמי, בשר ויין - נפלאה לאירועים ולאירוח
זו כבר קלישאה שבחורף אין כמו תבשילי קדרה לחמם גוף ונפש. בדרך כלל תבשילי הקדרה כבדים, עתירי פחמימות ומאחדים ערב רב של טעמים - חומרי גלם ותיבול. כדי להכיו ארוחת גורמה שתשלב את האלמנט המחממם של הקדרה, וגם לא תדרוש מאיתנו שעות רבות של עבודה במטבח, ניתן להכין תבשיל פשוט שהסוד הוא טעמים מדוייקים אשר מקורם במעט חומרים, אשר כל אחד מהם משובח בפני עצמו.
13/01/2010
 
לכתבה המלאה. . . 

הכנת דג סלמון בתנור
בחירת הדג-בחירת הדג היא החשובה ביותר.אם קניתם דג טרי,אתם מודעים לעובדה שהוא גדל בבריכה בצפון הארץ.ערכו התזונתי אינו גבוה והוא מכיל מעט רעלנים שהם תוצרים בבריכה עצמה.למרות זאת נשמר ערך תזונתי רב
01/01/2010
 
לכתבה המלאה. . . 

שניצל אבוקדו
הצרה הגדולה של בשלנים ואוהבי אוכל, היא איך להכניס כמה שפחות שמן למזון. רובנו משתמשים בשמן לטיגון במחבת, כאשר אנו מבצעים מה שנקרא טיגון שטוח, ועיתים רחוקות ואף נדירות משתמשים בטיגון עמוק. על פניו, נראה כי טיגון עמוק פחות בריא בגלל כמות השמן, אך אם משתמשים בשמן עמוק בצורה נכונה, הרי שזו צורת הבישול הבריאה יותר.
30/12/2009
 
לכתבה המלאה. . . 

מעבר מחיים פרטיים בבית ובקהילה למסגרת מוסדית סיעודית עשוי לעתים להיות קשה למתאשפז ולבני משפחתו. כל אדם הנמצא במוסד סיעודי זכאי לקבל טיפול ברמה גבוהה, שירות אדיב, אוזן קשבת, הבנה והתחשבות. כל אלה מסייעים בהסתגלות למסגרת החדשה ומשפרים את סיכויי הקליטה במקום. תהליך הקבלה יעשה ע"י כל אחד מהצוות, שהם השותפים לטיפול. הצוות כולל לפחות, מנהל מוסד, רופא, אחות, עובד סוציאלי, פיזיותרפיסט, מרפא בעיסוק, תזונאי. הנך זכאי לדעת מה תפקידו של כל אחד בכלל ובקשר אליך בפרט. הנך זכאי לקבל מכלול שירותים , זכותך לקבל הסבר על טיפולים אלו, להסכים לקבלם או לסרב. קבלת ההחלטה לגבי סוג המוסד כוללת שיקולים רחבים בעלי היבטים אישיים, רפואיים, משפחתיים, חברתיים, כלכליים וגיאוגרפיים.


כל בתי האבות והמעונות לזקנים בארץ חייבים ברישיון ועוברים תהליך בדיקות ופיקוח של משרדי הרווחה והבריאות (סיעודיים ותשושי נפש). משרד הרווחה מפקח על בתי אבות לעצמאיים ותשושים בלבד, כקבוע בתקנות הפיקוח על המעונות (תנאי המגורים וטיפול בזקנים עצמאיים ותשושים במעונות לזקנים) התשס"א- 2001: זקנים עצמאיים, שמבחינת תפקודו מסוגל לבצע את פעולות היומיום בלא עזרה. זקנים תשושים, שמפאת תפקודם הירוד זקוקים לעזרה חלקית בפעולות היומיום. הפיקוח מתבצע ע"י מפקחים, עובדים סוציאליים ואחיות מוסמכות וכולל את כל תחומי החיים במעון: תקינות המבנים הפיזיים והתאמתם לצורכי הזקן. תקינות הציוד תקן כוח אדם והכשרתו. זכויות הדיירים. ההפניה לבתי אבות לזקנים מתבצעת לאחר בדיקת נזקקתם וזכאותם של הזקנים באמצעות המחלקות לשירותים חברתיים ברשויות המקומיות. לאחר מכן ניתנת לזקן רשימת מספר מעונות ובתי אבות שונים.