אוכל


מרק מינסטרונה עם כדורי בשר


מתכון להכנת מרק מינסטרונה עם כדורי בשר מאת קייטרינג דולצינאה

כותב: דני גלעד

מצרכים:
2 תפוחי אדמה אדומים בינונים קלופים4 עגבניות קלופות3 בצלים גדולים3 קישואים/ זוקיני3 בצלים גדולים5 גבעולי סלרי שטופים3/4 כוס אפונה טרייה או קפואה ( אם אין אפונה טרייה או קפואה ניתן להשתמש באפונה בקופסה)3 גזרים בינונים קלופים8 פרחי כרוביתצרור של עשבי תיבול קשורים: פטרוזיליה ושמיר1 כוס פסטה מכל סוג שהוא קטנהמלח, פלפל לפי הטעם3 עלי דפנה שלמים4 גרגרי פלפל אגלי1 כף גדושה פפריקה מתוקה2 כפות שמן קנולה לטיגון
לכדורי הבשר:300 גר' בשר טחון לקציצות ( ניתן לבקש מהקצב שריר או צוואר)1 בצל מגורד על פומפיה דקהצרור פטרוזילה קצוצה3 כפות פירורי לחם1 ביצהמלח פלפל לפי הטעםמעט בהרטתבלין לקציצות

אופן ההכנה:
למרק:
1. לטגן את הבצל עם שמן הקנולה עד שהבצל שקוף.
2. לחתוך את כל הירקות לקוביות בינונית בלי הקליפה חוץ מהקישואים. ( את הקישואים ניתן לקלף אבל אז הם יתפרקו בבישול)
3. להוסיף את כל הירקות לבצל ולערבב היטב. לאדות כ- 2-5 דקות
4. להוסיף מים עד שכל הירקות מכוסים. להוסיף את עלי הדפנה, האפונה, 1 כף גדושה של פפריקה, מלח,פלפל שחור טחון ופלפל אנגלי. אחרי כ- 10-15 דקות להוסיף את צרור עשבי התיבול.
5. בזמן המרק רותח להכין את כדורי הבשר. כדורים קטנים ועגולים לא יותר גדול מגודל של כפית, לטגן כל כדור בשר בשמן כ- 2-4 דקות מכל צד.
6. כשהמרק רותח להוסיף את כדורי הבשר ולבשל כ- 3 שעות על אש נמוכה.
7. כחצי שעה בערך לפני ההגשה להוסיף את הפסטה הלא מבושלת למרק ולערבב. לבדוק את הפסטה שהיא מבושלת ולהגיש את המרק.
מצרכים:
2 ליטרים מרק עוף צח1 בצל בינוני קלוף1 כוס שמן3 שיני שום כתושות1 כפית כוסברה טחונה (לא הירק אלא התבלין)מלח לפי הטעםצרור גדול מלוחייה (ניתן לרכוש בשווקים)

 

אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת את השמן ומוסיפים את השום ומטגנים קלות.
2. מוסיפים למחבת את הכוסברה והמלח ומערבבים. מטגנים על להבה נמוכה ומערבבים תוך כדי שהשום לא יישרף.
3. שוטפים את המלוחייה ומפרידים את העלים מהגבעולים. קוצצים את העלים דק מאוד.
4. לפני ההגשה מוסיפים את השמן עם השום והכוסברה ואת המלוחיה לסיר מרק בינוני.
5. מבשלים את המרק 5-10 דקות לתערובת הומוגנית ומגישים חם.
מצרכים:
1 חבילה של לקט ירקות יפני/סיני קפוא של סנפרוסט או כל חברה אחרת1 ליטר מים2-3 כפות חומץ3-4 כפות רוטב סויה של אוסם1 כף גדושהאבקת מרק עוף בשרי1 כפית סוכרפלפל שחור טחון לפי הטעם2 ביצים2 כפות קורנפלור

אופן ההכנה:
1. מרתיחים בסיר גדול את המים. כשהמים רותחים מוסיפים את אבקת מרק עוף.
2. מוספים את הירקות והתבלינים.
3. ממיסים במעט מים את הקורנפלור ומוסיפים למרק.
4. מערבבים את הביצים עם מעט מים ומוסיפים בעדינות דרך מסננת את הביצים למרק תוך כדי בחישה לסיר.

 

קייטרינג

אתר Reader

קרדיט המחבר: דני גלעד ארונות הזזה
 
חזרה. . .