דף הבית » בית אבות

בית אבות

כאשר האדם מגיע לשנות חייו המאוחרות, חייבת להישאל שאלת מקום המגורים שלו. אחד הפתרונות המתבקשים והנפוצים, בישראל כמו בעולם כולו, הוא בתי האבות למיניהם. ברמת ההגדרה, בית אבות הוא מוסד מגורים המיועד לאנשים בגיל הזקנה. בבית האבות מקבלים הדיירים שורה ארוכה של שירותים, במטרה להעביר את שנות חייהם המאוחרות בצורה בטוחה ונעימה ככל האפשר.

סוגים שונים של בתי אבות

בתי אבות מכניסים אותנו לתוך שדה משחק רחב, ובו אפשרויות שונות. בין בתי האבות הפועלים בישראל ניתן להבדיל בשלל דרכים, לרבות אוכלוסיית היעד שלהם. יש בתי אבות המיועדים לקשישים ברמות תפקוד שונות, כאשר בדרך כלל החלוקה היא לבתי אבות לקשישים סיעודיים או סיעודיים מורכבים, בתי אבות לעצמאיים, בתי אבות לתשושי גוף ובתי אבות לתשושי נפש. זאת לצד מוסדות אחרים המיועדים לגיל המבוגר ואינם מוגדרים באופן מלא כבתי אבות, הלא הם בעיקר בתי חולים גריאטריים ומוסדות לדיור מוגן.

שימו לב לכך שעל פי חוק בישראל, בתי האבות אמורים להחזיק ברישיון פעילות תקף מטעם משרד הבריאות (בחלק מהמקרים גם משרד הרווחה נכנס לתמונה). הרישיון מבטא עמידה בסטנדרטים מסוימים ופיקוח, סוגיות שעשויות להגדיר את בטיחות המגורים בבית האבות והכדאיות שלהם. בטרם המעבר לבית האבות, אל תהססו לבקש מאנשי בית האבות להציג בפניכם רישיון תקף, כאשר כל סירוב או התחמקות יכולים בהחלט להדליק אצלכם את נורות האזהרה.

אילו שירותים ניתנים בבתי אבות?

האבחנה בין בתי האבות חשובה מכיוון שהיא מגדירה אילו שירותים עשויים לקבל הדיירים המתגוררים בהם. ברמה הבסיסית, יקבלו הדיירים דירות למגורים – יש מגוון סוגים וגדלים – יחד עם שירותים בסיסיים דוגמת ארוחות, ניקיון, תחזוקה וכביסה. בתי האבות מציעים מענה רפואי מסוים, בעיקר השגחה, ביקורות תקופתיות, התאמת תרופות וכן הלאה.

עוד ניתן ליהנות ברובם משירותים פרא רפואיים, דוגמת פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק וקלינאות תקשורת. בבית אבות סיעודי, המאכלס קשישים סיעודיים או סיעודיים מורכבים, אמורים הקשישים לקבל סיוע צמוד לכל אורך היום והלילה. את התמונה משלימים פעמים רבות שירותים סוציאליים וסיעודיים, הניתנים הן לקשיש והן לבני משפחתו.

למרות שבתי אבות נחשבים בדרך כלל ליוקרתיים פחות מאשר מוסדות לדיור מוגן למשל, עדיין ניתן למצוא בהם פעילויות שונות המיועדות לשעות הפנאי של הדיירים: חוגים, חדר מועדון, ערבי תרבות, הקרנות סרטים וכן הלאה. הכול במטרה להפוך את השהות שלהם במקום לנעימה: אסור לשכוח שבתי אבות הופכים למעשה לבית הראשון של הדיירים, לא פעם לתקופות של חודשים ארוכים או אפילו שנים.

כמה עולה בית אבות?

התשלום עבור מגורים בבית האבות משתנה ממוסד למוסד ותלוי בשורה ארוכה של פרמטרים, לרבות התנאים המוצעים בבית האבות ורשימת השירותים הספציפיים שהוא מספק. בהמשך לכך ניתן למצוא הבדלים בין מסלולי התשלום, כאשר בדרך כלל התשלום הוא במסגרת חודשית (שכר דירה), עם אפשרות לתוספת דמי כניסה או פיקדון נשחק במעמד הכניסה. ככל שרכיב אחד במסלול התשלומים יהיה גבוה יותר, כך הצפי הוא שהרכיבים האחרים יהווה משקל נמוך יותר מהתשלום הכולל. סוגיות משמעותיות אחרות הן התשלומים הנלווים והמדיניות במקרה של עזיבת בית האבות.

בכל מקרה, בעת חתימה על חוזה מול בית האבות, חשוב לעבור תמיד על סעיפיו ולוודא שהוא הוגן מבחינת הזכויות והחובות של כל אחד מהצדדים. ייתכן בהחלט מצב בו ההסכם הסטנדרטי שמציע בית האבות מקדם בעיקר את האינטרסים שלו, ופחות את אלו של הדיירים (מסיבות ברורות). יש שימליצו כי בעת בחירת בית אבות לכם או ליקירכן, מומלץ להיעזר בשירותיהם של גורמים המעניקים שירותי ייעוץ והכוונה של הקשיש ובני משפחתו.

חשוב לזכור כי המעבר לבית האבות, פעמים רבות אינו קל עבור הדייר העתידי וכמובן עבור בני המשפחה. להרחבה בנושא: איך להכין את המשפחה לקראת מעבר לבית אבות.

באנר בית אבות

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-9033584

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר